De Buffertegel is opgebouwd uit vier verschillende onderdelen die ieder verantwoordelijk zijn voor een deel van het infiltratieproces. Wij gebruiken alleen duurzame materialen met een lange levensduur. De opbouw van de Buffertegel is hieronder per onderdeel gespecificeerd:

Stap 1

Nadat de ondergrond goed geprofileerd is en waterpas ligt kan men beginnen met het aanbrengen van de eerste laag. De eerste laag bestaat uit een filterdoek die ervoor zorgt dat het water gelijkmatig verdeelt  wordt over de beschikbare oppervakte. Hierna zal het regenwater langzaam in de ondergrond infiltreert. Tevens zorgt deze filterlaag ervoor dat er geen zand en wortels in het berginssysteem komen.

Stap 2

Zodra het filterdoek is geplaatst, word hierop de AquaMulti Box geplaatst. Deze Box is versntwoordelijk voor de grote bergingscapaciteit en levert tevens een hoge druksterkte van 1000 kN/m2. Hierdoor is het dan ook goed mogelijk om het BufferTegel systeem aan te brengen onder de oprit van de woning. Er is een keuze tussen twee type AquaMulti Boxen; een Multi Box van 80 mm  hoog en een Multi Box van150 mm hoog. 

Stap 3

Na het aanbrengen van de AquaMulti Box wordt er wederom een filterdoek geplaatst. Deze filterlaag zorgt ervoor dat de bestrating, die de eigenaar heeft uitgezocht, stabiel op de AquaMulti Box ligt en er ook geen vuil en/of zand tussen de bestrating het buffersysteem in gaat. 

Stap 4

Hierna kan men beginnen met het plaatsen van de tegels / klinkers, vervolgens is het dan noodzakelijk dat er per 10 m2 2 infiltratie tegels worden aangebracht tussen de tegels / klinkers. Deze infiltratie tegels zorgen ervoor dat het regenwater snel en gezuiverd word afgevoerd in het bergingsysteem. 

 

 

 

© 2019 - 2020 De Buffertegel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel