De Buffertegel is opgebouwd uit vier verschillende onderdelen die ieder verantwoordelijk zijn voor een deel van het infiltratieproces. Wij gebruiken alleen duurzame materialen met een lange levensduur. De opbouw van de Buffertegel is hieronder per onderdeel gespecificeerd:

Stap 1

Nadat de ondergrond goed geprofileerd is en waterpas ligt kan men beginnen met het aanbrengen van de eerste laag. Deze bestaat uit een filterdoek die ervoor zorgt dat het water gelijkmatig verdeelt over de oppervakte, langzaam in de ondergrond infiltreert. Tevens zorgt deze filterlaag ervoor dat er geen zand en wortels in het berginssysteem komen.

 Stap 2

Als het filterdoek is geplaatst, word hierop de AquaMulti Box geplaatst. Deze Box zorgt voor de bergingscapaciteit en levert tevens een hoge druksterkte van 1000 kN/m2. Hierdoor is het dan ook goed mogelijk om het BufferTegel systeem aan te brengen onder de oprit van de woning. Er is een keuze tussen twee type AquaMulti Boxen; Basispakket A heeft Multi Box hoog 80 mm en Basispakket B heeft Multi Box hoog 150 mm. 

Stap 3

Na het aanbrengen van de AquaMulti Box wordt hierover ook weer een filterdoek geplaatst. Deze filterlaag zorgt ervoor dat de bestrating, die de eigenaar heeft uitgezocht, stabiel op de AquaMulti Box ligt en er ook geen vuil, zand tussen de bestrating door het buffersysteem in gaat. 

Stap 4

Hierna kan men beginnen met het plaatsen van de tegels / klinkers, vervolgens is het dan noodzakelijk dat er per 10 m2 2 infiltratie tegels worden aangebracht tussen de tegels / klinkers. Deze infiltratie tegels zorgen ervoor dat het regenwater snel en gezuiverd word afgevoerd in het bergingsysteem. 

 

 

 

© 2019 De Buffertegel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel